TRY
Türkçe

İzmir Uçak Bileti

Rezervasyon Sorgulama

İzmir Yurt İçi Uçak Biletleri

İstanbul - İzmir Uçak bileti
Ankara - İzmir Uçak bileti
Adana - İzmir Uçak bileti
Gaziantep - İzmir Uçak bileti
Antalya - İzmir Uçak bileti
Bursa - İzmir Uçak bileti
Bodrum- İzmir Uçak bileti
Trabzon- İzmir Uçak bileti

İzmir Uçak Bileti

İzmir Şehri ve Havalimanı Hakkında Genel Bilgi

3,6 milyon nüfusu ile İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük şehridir. İzmir önemli bir liman ve sanayi kenti olmasının yanı sıra Çeşme, Selçuk ve Foça gibi bölgeleriyle de popüler bir turizm merkezidir. İzmir, Türkiye'nin en köklü fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'na da ev sahipliği yapıyor.

Ilıman bir iklime sahip olan İzmir'de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise sıcak ve yağışlıdır. İzmir Havalimanından şehrin bazı bölgelerine metro bağlantısı vardır. Aliağa'da başlayan metro seferleri İzmir Havalimanını da içine alarak Torbalı'ya kadar devam etmektedir. Çeşme otoyolunun yapılmasıyla Çeşme ve Alaçatı'nın popülaritesi artmıştır. Alaçatı, uluslararası sörf organizasyonlarında  da ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde saat kulesi, Kordon Boyu, asansör,  kültür parkı gibi yerler gezilebilir. Ancak tarihe ilginiz var ise Selçuklu bölgesindeki Efes Harabeleri ve Meryem Ana Evi başlıca kültür merkezlerimizden biridir.

Şehirde 9 Eylül, Ege, Yaşar, İzmir, Gediz, Katip Çelebi ,İzmir İleri Teknoloji, İzmir Ekonomi, ve Şifa olmak üzere 9 üniversite bulunmaktadır. İzmir'de 21'i büyükşehir olmak üzere toplam 30 ilçe bulunmaktadır. Aliağa, Bornova, Karşıyaka, Selçuk, Torbalı, Menemen, Urla, Buca, Balçova, Bayındır, Konak, Kemalpaşa, Çiğli, Foça, Gaziemir, Urla, Narlıdere, Seferihisar, Bayraklı, Güzelbahçe ve Karabağlar Büyükşehire bağlıdırlar diğer ilçeler ise Bergama, Tire, Ödemiş, Karaburun, Beydağ, Çeşme, Kiraz, Kınık ilçeleridir.  En ucuz İzmir uçak bileti ve en ucuz İzmir bileti bulmak için sitemize göz atabilirsiniz. Ayrıca İzmir uçak bilet fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

Havalimanından İzmir Şehir Merkezine Ulaşım

Havalimanından İzmir Şehir Merkezine Ulaşım

Gaziemir Mahallesi'nde bulunan İzmir Havalimanı'ndan şehir merkezine Havaş otobüsleri, belediye otobüsleri, taksiler, özel araçlar veya trenler ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalimanındaki bir araba kiralama şirketinden araç kiralamak da mümkündür.

  • Özel Araç

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan şehir merkezine araçla giderseniz Konak ve Alsancak gibi merkezlere yarım saatte ulaşabilirsiniz.

  • Havaş

Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışan şehir merkezine gitmek için Havaş otobüsleri ideal bir seçenektir. Havaş otobüslerinden indikten sonra Alsancak, Karşıyaka, Kuşadası, Aydın gibi şehir içi ve şehir dışı birçok güzergaha ulaşım sağlamaktadır. Havalimanından Çeşme'ye dönüş seferleri için de Nisan-Kasım dönemi dışında Havaş'ı tercih edebilirsiniz.

  • Taksi

Terminalin önündeki taksiler ile istediğiniz yere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak Çeşme gibi şehir dışına çıkmak isterseniz taksiler biraz pahalı olabilmektedir. Gideceğiniz yere olan mesafeyi bilmek, yola çıkmadan önce ücreti hesaplamanıza yardımcı olacaktır.

  • Otobüs

Şehir merkezine ulaşım için kullanabileceğiniz alternatifler ise belediye otobüsleri’dir. 200 numaralı hat sizi Mavişehir'e, 204 numaralı hat Bornova ve çevresine, 202 numaralı hat ise Alsancak ve çevresindeki yerlere götürecektir.

Otobüse binmeden önce İzmir'de metro, otobüs ve trende kullanabileceğiniz bir Kentkart satın almanız gerektiğini unutmadan hatırlatalım.

  • Tren

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşmanın en hızlı ve en kolay yoludur. Tren istasyonunun dışındaki iskelelere kısa bir yürüyüş mesafesindedir ve buradan bir Kentkart edinerek şehir merkezindeki trenle gidebilirsiniz.

  • Araç Kiralama

İzmir de ulaşım için araç kiralamak iyi bir fikirdir. Özellikle birkaç günlüğüne şehirdeyseniz ve uçakla dönüyorsanız, aracınızı varıştan birkaç saat önce rezerve edebilir ve havalimanı masalarından teslim alabilirsiniz. Dönüş zamanı geldiğinde, uçuşunuzdan birkaç saat önce havaalanında olan araç kiralama ofislerine bırakabilirsiniz.

Önerilen Seyahat Yazıları...

Unesco Dünya Mirası Listesinden Bir Yer
Efes Antik Kenti Hakkında Bilgi, Efes tarihi, ve Efes kentinde Gezilecek en önemli yerler. keyifli bir seyahat için biletiniz.com den en ucuz otobüs bileti ara, uygun uçak bileti al.
Nemrut dağı
Nemrut Dağı Nerede? Nemrut Krater Gölü, Nemrut Heykelleri, Koruyucu Heykeller, Nemrut Dağı Efsanesi, keyifli bir seyahat için biletiniz.com den en ucuz otobüs bileti ara, uygun uçak bileti al.
İstanbul Uçak Bileti
İstanbul yurt içi uçak biletleri Biletiniz.com'da! En uygun fiyatlar ve konforlu seyahat için hemen rezervasyon yapın, İstanbul'un tarihini keşfedin.
Uçak Biletiİstanbul Uçak BiletiAnkara Uçak Biletiİzmir Uçak BiletiAntalya Uçak BiletiAdana Uçak BiletiKıbrıs Uçak Bileti
Popüler Havayolları
THYPegasusSunExpressAnadoluJetGermanwingsDeltaEmirates
© 2023 tüm haklar saklıdır. Biletiniz.com